Terve taas pitkästä aikaa!

Tai enpähän tiiä ketä tässä tervehdin, liekkö tuota edes lukijoita tällä sivustolla, he :D No ei siinä paljosta jää paitsi. Onhan tuota taas tovi vierähtänyt, kun tänne on tullu viimeksi kirjoteltua. Touhua tässä on ihan kivasti riittänyt ja arki rullaa.. Matkatoimistolla loppui hommat marraskuun loppuun. Duunikamu jää äippälomalle keväällä, ja palkkaavat uuden tytön toimistolle. Minulle, harjoittelijalle, ei oikein duunia enää keväämmällä ois ollut ja uuden tyypin perehdytys alkaa mitä pikimmiten. No, ei se hätä sen näköinen ollut. Hetken jo mietin että mitäs tässä nyt.. vanhainkodin työtunneilla ei kovin koreasti ois elelty. Kysäsin sitten pomolta siellä, josko niillä ois antaa lisähommia -ja kyllä vain, se onnistui! Tammikuussa alotan siis tekemään lisähommia mummojen parissa, ja lisäksi vielä pääsen kerran viikossa suomi-sveitsi-perheeseen muksuille ruokaa lämmittämään ja imuroimaan :) Jotta ei tämä minun tuurini vielä ainakaan loppunut.

Joulukuu onkin ollut aika leppoista matkatoimistotöiden loputtua. Olen ehtinyt rauhassa tehdä jouluostoksia, ja käydä mm. hienoilla Montreuxin joulumarkkinoilla! Lisäksi olen ehtinyt tavata kavereita ja käydä vähän ulkonakin, ekaa kertaa elokuvissa täällä (!), siivota :), leipoa pullia ja tänään pipareita (tosin ilman siirappia, piparkakkumaustetta jne...). Kämpilläkin ollaan oltu vähän joulutunnelmissa. Kämppikset ovat kovasti koristelleet, ja tehtiin yhteinen joulukalenterikin! Jokainen osti siihen 8 lahjaa, ja joka päivä joku saa yhden paketin -aika kivaa. Ja onhan mulla lisäksi 3 (!) omaakin kalenteria... heh. Ilma on kylmennyt kertaheitolla, ja oli tuota jo vähän luntakin maassa. Vielä tosin odotellaan viimetalvista lumimylläkkää..

Niin! Ja ehdinhän minä tuossa marraskuun lopussa käymään Italiassakin! Kävin tapaamassa Tuomaisten perhettä Etelä-Tirolissa, Brunicon kylässä. Junamatkaa Bernistä kertyi melkein 8 tuntia, Zürichin kautta Itävallan Innsbruckiin, ja siitä eteenpäin Italian puolelle. Mutta olipahan vallan kiva reissu! 3 yötä sain olla Tuomaisten vieraana, Ukko-pojan kanssa kovasti touhuttiin, käytiin ihastelemassa Brunicon kaupunkia ja vanhaa kaupunkia, ajelemassa lähikylissä, maistelemassa italialaisia viinejä (ja pitsoja), ja apéroita... :) Ukko oli innoissaan vierailustani, ja touhuamista oli. Erityisen hyvin kävi kaupaksi mukanani viemäni pullat. Kyllä vain tuollaisia pikkutrippejä pitäisi päästä useemminkin tekemään!

Peleistä oli maajoukkuetaukoa. Sveitsi kävi Ruotsissa hakemassa hopeamitalit, Suomen jäädessä pronssille. Tauko ollaan käytetty "tehokkaasti" hyödyksi, käyden mm. joukkueen kanssa luistelemassa ja pelatessa harkkapelejä. Aihetta olisi ehkä ollut treenata hieman tiukemmin, sillä ollaan menty häviämään 2 viimestä tärkeää peliä.. No sellasta se. Lauantaina olisi vuoden viimeinen peli, ja tiistaina joukkueen jouluillallinen, "Weihnachtsessen". Siellä jokainen saa ja antaa lahjan jollekin. Minun lahjani on melkein valmis.

Eipä ois enää kun viikko, niin VIIKKO, ja minä olen KOTONA!! Niin huippuu! En malta enää pysyä housuissani! Ihana mennä kotiin pitkästä aikaa ja nähdä kaikki ihanat ihmiset!! Lasken jo tunteja... Pian nähdään!! Leppoisaa Joulun aikaa kaikille ja railakasta Uutta Vuotta!! :D

 

Kuullaan taas enis vuonna...

 

J.E.

 

P.S. Tänä jouluna ei sit tullu jo Bernin kuuluja pikkujouluja Schlossilla... Nyt ois Römpsykkä ja Rimpsukka teitä tarvinnu! ;)