Jepajee!

Yks viikko ja viikonloppu hurahti taas sukkelaan. Viime viikko olikin yhtä ylä- ja alamäkeä, mutta loppu hyvin kaikki hyvin (tai ei nyt kyllä ihan kaikki, jos rehellisiä ollaan..kiitos taustakuvani.) Oma citykämppä tuntuu jo aika kodilta, vaikken ookkaan siellä vielä "virallisesti" nukkunu yhtään yötä, eikä huonettani vielä korista muuta kuin 2 hyllyä, "olkkarin" pöytä, punaviinipullo ja tietyömaan varoitusmerkki. Jostain kai se pitää aloittaa..

Viikko kului kivasti vanhojen (ja tulevien) kämppisteni seurassa. Kyllähän tuo kissoille yksin juttelu alkoi jo vähän puuduttaa. Kiva oli saada kämppäkavereiks ihan oikeita ihmisiä, kun tytöt tuli muutamaks yöks miulle (ja Räpsy myös kissoille) seuraa pitämään. Sirkka ja Kaijakin olivat enemmän tai vähemmän innoissaan uusista asukkaista. Viikkojuhlaa vietettiin poikkeuksellisesti ilman juustoja ja paikallisia herkkuja. Tällä kertaa viikkojuhlan antimina oli aitoo makaroonilaatikkoo (sipulilla, sori Riksu), maitoo ja paljon ketsuppia. Tuli melkeenpä kotoSuomi mieleen. Riksun ahertaessa koulun penkillä (ja kansainvälistymistä edistämässä) otettiin me Räpsyn kanssa lepiä aika kiitettävästi. Myöhäiset herätykset, salapoliisityöt ja vanhojen sabakisojen toljottaminen videolta kuuluivat viikon antiin.

Vihdoin pääsi meikäläinenkin sählypelin makuun. Perjantai-iltana oli kauden eka (harkka)peli paikallisvastustajan kotikentällä, Könizissä. Peliin lähdettiin kuulemma altavastaajana kahden ketjun ja kahden veskan voimin. Lopputulos 2-1 meille oli vissiin positiivinen yllätys joukkueelle. Pelattiin peli puoliks toisen moken kanssa, ja kyllä vois sanoa et hyvä fiilis pelistä jäikin. Innolla odotellaan 2 viikon päästä alkavaa kautta...

Lauantaipäivä olikin sitten hikikarpaloitten pyyhkimistä otsalta. Kauan odotettu muutto (vol.1..tai oikeestaan vol.2) sujui yllättävän kivuttomasti (en sitten tiedä muiden osalta..). Onneksi muuttoon saatiin apua paikallisilta voimanaisilta, ja ensin mahdottomalta tehtävältä tuntunut kaapistojen roudaus 3.kerrokseen handlattiin. Vielä pari pikkusänkyä, sohva ja muutamat verhot ja matot, niin alkaa kämppä tuntua asuttavalta. Niin ja se suihkuverho...

La-ilta meni muuttoa juhlistettaessa ja saatujen kajareitten toimivuutta testailtaessa. Lähikaupan halppisviinit maistui, ja kuukausijuhlat tuntui ansaitulta. Cityyn päästyämme käytiin jo mulle tutuksi tulleessa irkkupubissa. Paikalliset vaikutti liian ujoilta tullakseen moikkaamaan (jopa pyydettäessä.. :D), joten yhden jälkeen oltiin valmiita siirtymään seuraavalle etapille. Kaverilta saatu osoite Cowboys-baarista tuli tarpeeseen, ja kartan opastuksella paikka löydettiinkin. Loppuilta vierähti paikallisessa polttariseurassa ja rokkia kuunnellessa. Ilmaset bisset, pyörähykset "tanssilattialla" bonjovin tahtiin ja baarimikon lupaukset seuraavan kerran ilmasesta kierroksesta jäi illan saldoksi. Pikkutuntien kotiin vaellus Riksun toimiessa kartturina sujui tietyömaavarustuksen hankkimisessa - kaikkeen on varauduttava.

Sunnuntai valkeni liian varhain, ja babysitter-treffit iskivät lähinnä vasten mun kasvoja.. Noh, kunnialla ilmeisesti niistäkin selvittiin, sillä tuleva jobini tulee olemaan paikallisperheen lasten vahtina kolmesti viikossa. Kiva perhe ja ihanat muksut! Lisää lapsenvahtikeikkaa pukkaa, sillä myös toinen suomalaisperhe kyseli kaveria veljeksille aina silloin tällöin. Kohtahan tässä voi siis pistää pystyyn jo oman kindergardenin, ja unohtaa kaikenmaailman mamut ja oudot "indian guyt".

Viikko aluillaan. Tiedossa lapsenvahtikeikkaa Bielissä, työsopparin teko paikallisperheen kanssa ja keskiviikon treffit toisen suomalaisperheen kanssa. Viikonloppuna tod.näk. vierailut velobörssissä (josko sieltä joku kispa lähtis mukkaan) ja vaikka sitten sitä sohvan katsastusta tulevaan kämppään.. Hyvin mennee mutta menkööt! :)

 

-Blond friend