Nyt minäkin, siis Riksu, päätin antaa oman ensi panokseni tälle sivustolle. Nyt ollaan siis reilun viikon vanhoja Berniläisiä ja Es geht's gut! Pelihommiin alkaa pikkuhiljaa tottua ja ehkä kohta on pelkästään mukava lähtee reeneihin, ku ei ennää niin paljoo jännitä:) Onneks nyt on aikaa pikkuhiljaa tutustuu kaupunkiin, pelihommiin ja kaikkiin käytännön asioihin, ennekun koulu ja arki oikeesti alkaa.

Asuntoasia on edelleen auki tai oikeestaan meillä on kaks vaihtoehtoo,joiden kohtalo selvinnee maanantaina. Otettas kiljuen ihanassa talossa sijaitseva kattohuoneistokaksio, mutta ei vielä tiietä saahaanko se. Toinen vaihtoehto on tosi siisti ja just soluasunnoks sopiva kolmio, mutta ei niin sulonen ku edellinen, vaan järki vaihtoehto. No katellaan kuin käy!

Tänään käytiin Räpsyn kans tapaamassa yliopiston tyyppii kasvatustieteen laitoksella ja eipä se nyt paljoo tienny, mut lupas selvitellä asioita ja maanantaina mennään liikunnanlaitoksella keskustelemaan opinnoista. Ens viikon perjantaina tavataan myös koko kasvatustieteenlaitoksen proffa, hui! Toivottavasti ei kysely liian vaikeita...Täällä on kyllä se mainiota, että jos asioita ei tiietä, nii sit ne selvitetään ja ollaan aina valmiita auttamaan. Ystävällisyydestä pisteet berniläisille!

Ainaki tähän asti on siis tuntunu viihtyisältä oleilla täällä ja Sveitsi vaikuttaa siistiltä, turvalliselta ja mukavalta maalta. Joukkoliikenne kulkee hyvin ja oikean ratikan/bussin/junan löytäminen sujuu kartan kans melkein rutiinilla. Yllättävän paljon ihmisiä vilisevä kaupunki tuntuu sokkeloiselta liikkua, mutta voisin jo nyt hyvin kuvitella lähteväni yksin liikuskelemaan ihmisvilinään.

Ja mitä meidän "majataloon" tulee, nii täälläki ollaan oltu ku kotonamme. Jore pääs isännän kans traktorihommiin, emäntä kantaa supfea pöytään, isoveljen kans ollaan juteltu Suomesta, salibandysta ja kaikista meitä täällä askarruttavista asioista ja pikkuveljeltä saatiin sen itse tekemä cd (jotain nightlife-musaa..) ja se vie meijät ehkä tänään tutustumaan Bernin yöelämään... Jees!

Tällästä nyt ja tarina jatkuu...

Riksu Westis

ps. Vielä pieni kertomus meijän arjesta ja sen tuomista kommelluksista... Meillä oli tosiaan Räpsyn kans tänäään tapaaminen yliopistolla klo 9.30 ja jotta olisimme ajoissa paikalla, piti meijän herätä jo seittemän jälkeen. Kattohuoneistoomme johtaa portaat ja niiden alaosassa on ovi, josta päääsemme ulos.No minäpä lähin aamulla ensimmäisenä ulos ja kuinkas ollakaan ulko-ovi ei auennut! Vähän aikaa oven kanssa taisteltuani tajusin, että oven ulkopuolella oleva haka on kiinni ja ulos pääsy ilman apua mahdotonta. Jorkki oli sitten illalla omaan "kämppään" lähtiessään teljennyt meijät huoneeseemme. Ilmeisesti halunnu varmistaa ettei tietämättä lähetä mihinkää:) NO onneks Jorkki heräs puhelimen soittoon ja tuli päästämään meijät pois ite asettamastaan pinteestä.