Olipahan viikko! Viime lauantaina ilmassa oli jännityksen tuntua. Ystävämme Pallukan "extempore"-reissu Sveitsin maalle oli kuin olikin totta. Visiittiin valmistauduttiin huolella mm. valmistamalla kunniavieraalle oma "Willkommen Pali" -kakku ja merkitsemällä Bernin citykarttaan tärkeimmät "nähtävyydet". Onnistuin bongaamaan Palin juna-aseman laiturilta (ilman banderolleja) ja vetolaukullinen verkkoja ja haaveja saatiin roudattua Schlossmattelle. Lauantaipäivä meni kartsalla pyöriessä, ja irkkupubissa istuessa ehti Palikin jo toipua kulttuurishokista ja aikaerosta. La-illan ohjelmassa oli paikallispöperön, röstin, valmistamista ja jäkismatsi. Peli oli jälleen loppuunmyyty (vaatimattomat reilu 17000 katsojaa) ja ihmettelemistä riitti. Pelin jälkeen (Berni voitti, jee!) tultiin kiltisti kämpille sillä sunnuntaipäivä oli buukattu täyteen ohjelmaa. 

Su-päivä alkoi meijän tiimin aamupelillä. Tytöt löysi kuin löysikin tuppukylä Konolfigenin hallille (jossa muutes roikkuu Lapin Kullan mainos katossa!) ja paparazzien salamoiden välkkyessä ois voinu luulla suuremmastakin tapahtumasta olevan kyse.. :) 6-2 voitetun matsin jälkeen ajeltiin kotiin välipalasta haukkaamaan ja suunnattiin Young Boyssien jalismatsiin. Vastustajan (Zürichistä) joukkueessa pelas muuten myös 2 suomalaisvahvistusta! Voitontanssit jäi näkemättä 2-2 tasapelin takia, mutta ei se mitään. Pitää ihan huomiona sanoa, et siellä kahviossa myytiin kahvia viinalla..siitä ne vaan pullon suusta lorautti tujauksia kahvin sekaan. Me tilattiin ihan "normaalit" versiot kylläkin. Pelin jälkeen vuorossa oli raclette-illallinen. Vihdoin päästiin maistamaan kuulua paikallista ruokaa, ja hyvvää olikin! Raclette-juustoa sulatettiin jokainen omalla pikkulastalla sellasessa "pöytägrillissä". Sulaa juustoa syötiin sitten pottujen ja muiden höystöjen (suolakurkkuu, maissii, kurpitsaa, hillosipuleita, ananasta, persikkaa ym.) kanssa. Ja juomaksi oli teetä (vissiin parempi vatsalle..). Jälkkäriks vielä suklaakakkuja, ja kotiin sai kieriä..

Alkuviikko meni mulla lasten kanssa touhutessa, ja Pallukka sai ottaa kaupungissa ohjat omiin käsiinsä. Hyvin kai tuo selvisi Bernin vilskeessä..tuliaisten ostamista, "saitsiintuuria" julkisten kyydissä, Ikeassa vierailua tyttöjen kanssa, shoppailua ja isojen viinilasillisten hämmästelyä (täällä ei vissiin oo kauheesti tapana käyttää mittoja..). Tiistaina käytiin pyörimässä vanhassa kaupungissa ja kattomassa Bärengrabenin karhua. Ei oo kyllä tullu varmaan koskaan katottua karhua niin läheltä silmiin..hui. Ilta vierähti paikallisten suosimaan pubiin ja kellaripubiin tutustuessa. Paikallispubissa sai vähän ihmetellä, kun naisryhmä tuli omine ruokineen illallistamaan kuppilaan. Ens kerralla siis omat pöperöt messiin. Keskiviikko oli juhlapäivä. Mulla oli kivat reenit ja olihan meillä pienet juhlatkin illalla, pienet vaan. Kerettiin viimesellä bussilla keskustaan ja käytiin Samuel-rai-rai-baarissa vähän tanssahtelemassa. Keskiviikkoilta ei ollut paras mahollinen jorailuilta, joten päätettiin mennä paikkaan vielä uudelleen. Torstaina nukuttiin pitkään..oikeestaan en enää muista mitä ees tehtiin. Paitsi käytiin Münster Cathedralin tornissa, huikeet näkymät! Harmi vaan kun oli sen verran pilvistä, et Alppeja ei nähty. Niin, ja käytiinhän me pelailemassa pöytäfutista ja pitsalla..niin ja vietettiin tosiaan sivistynyttä viini/juustoiltaa kotosalla.

Perjantaipäivä otettiin tarkotuksella aika lunkisti. Shoppailtiin Palin viimehetken tuliaiset ja ajeltiin paikallisjunilla, metroilla, busseilla ympäriinsä. Mie yritin toimia oppaana ja esitellä Bernin tärkeimmät paikat..haha. Otettiin taiteellisia (ts. varmaan jotain pyhäinhäväistys-) kuvia, käytiin eläinpuistossa, Aare-joella ja Cowboyssissa pelaamassa pöytäfutisturnaus (annoin Palin voittaa =D). Illalla tehtiin koko porukalla tortilloja ja virittäydyttiin iltaan kuuntelemalla Kakea, Meijua, Kaijaa ja kumppaneita sekä pelaamalla pitkästä aikaa vanhaa kunnon huikkaa (tällä kertaa sisälsi myös kiikarointia). Röppästä ei tarttennut kauaa bailuseuraksi houkutella, ja niin me kolmestaan lähdettiin yölliselle tuulastusreissulle Riksun jäädessä pitämään valoa majakassa. Ensin suunnattiin jo tutuksi tulleeseen (ja hyväksi todettuun) Cowboyssiin, jossa saatiin costaricalaisia tuttavuuksia, (ehkä) lisää porukkaa tuleviin pikkujouluihin ja Pali sai uuden sormuksen. Sieltä suunnattiin Räpsyn sanoja lainatakseni "johonkin sulttaaniin" (ts. Samuel-rai-raihin), ja meininki oli asteen verran parempi kuin ke-iltana. Amyt ja Rihannat sai tanssijalat vippaamaan ja loooooppppuuuun aaaasti jaksettiin jammailla. Ehittiin vielä ulkosalla saamaan uusia kavereita (ja yhteispotretteja) ja ilta tuntui olleen varsin onnistunut. Jätettiin kalat vielä kasvamaan.

Niin se vaan viikko vierähti. Pali suuntasi tänään takaisin kotikonnuilleen ja juttujen taso saa toivottavasti nousujohdanteen.. Minä jäin vuorostani hausfraun asemaan, tytöt suuntasivat pelilöille ja jälkipelilöille. Huomenna ois taas matsi, vuorossa sarjan kärkikamppailu. Pitänee siis mennä pehkuihin että jaksaa... gute nacht ja palataan!

-J