Grüsse aus harmaa Bern,

Välillä vissiin täälläkin sitten satelee, toivottavaati se kesä nyt ei ihan kokonaan kadonnut ois. On tänne blogiin kirjottelu jääny vähäks aikaa meikäläisen harteille, kun jo uudessa kämpässämme punkkailevat ystäväiseni ei oo saanu vielä nettiä kämpälle.. anteeksi siis köyhä anti.

Menneen viikon ohjelmaan kuului mm. yhteen tulevaan "työpaikkaani" tutustuminen. Suomalais-sveitsiläisperheen pojat 3 ja 6 veet vaikutti mukavilta veijareilta. Vilskettä ja vaarallisia tilanteita tulee varmaankin riittämään, kun alotan ens viikolla nannykeikkailun heillä. Mutta...ehkä sitä kekseliäisyyttä, sovittelutaitoa ja hyviä hermoja miulta löytyy. Päästään varmaan vielä useampaan otteeseen ottamaan revanssisählymatsit Joensuu vs. Bern. Pojat on ainakin kovia pelimiehiä.

Kissojenkin kanssa on mennyt ihan jees. Vielä vajaa viikko kattien kanssa, ja sitten ommaan kämppään :) Mitä nyt kissat yks aamu pikkasen koetteli hermoja.. Yleensä ne on yöjalassa, eikä niitä näy vasta kun joskus aamupäivällä (sen kyllä kuulee kun katit on saapuneet oven taakse aamupalaa oottamaan..). Olivat tässä siis yks yö ihan sisällä, ja auta armias mikä naukuminen alko about 8 aikaan aamulla (-> tää on siis miulle vielä suunilleen aamuyötä, on tuo rytmi vielä loma-ajassa). Eihän siinä auttanu ku kammeta ittesä ylös kesken unien ja käyä yökkäri päällä päästämässä katit pihalle. Saavat kyllä loput yöt olla ulkona miun puolesta..

Viikon urheiluanti koki pienen kolauksen, kun viikon ainoot treenit peruttiin liian vähäisen osallistujamäärän takia. Dämit näitä..ei siis päässyt sählyn pelluuseen koko viikkona. Otin ohjat omiin käsiini, ja kävin parina päivänä ihailemassa Bolligenin kukkuloilla Alppeja astetta lähempää. Huisit maisemat ja vielä huisimmat ylämäet, huh ja puh. Toisen päivän pyöräretki oli muutenkin avartavaa, löytyi taas uusi reitti vanhoille kotikulmille. Näin sitä päivä päivältä oppii vähän uutta.

Perjantai olikin vallan "erikoinen" päivä. Käytiin nimittäin tyttöjen kanssa Ikeassa (niin, Ikeassa!) shoppailemassa. Ensin körryyteltiin junalla Burgdorfiin (joku 20 minsaa), ja siitä jatkettiin bussilla Ikealle (joku 10-15 minsaa). Tarpeeksi lähellä siis, jotta passaa toisenkin kerran lähteä. Ekana etappina oli kaupan ravintola. Lihapullat, ranskikset ja pehmikset masussa oli parempi mieli lähteä shoppailemaan. Listalla oli mm. suihkuverho, salmiakkia, viinipullon avaaja.. tullessa kasseissa komeili näiden lisäksi mm. petivaatteita, lautasia, laseja, kulhoja, veitsiä, wc-harja (pinkki!), kapustoja ja ruotsalaista hilloa.. niin, ja Ikean paperisia mittanauhoja ja ilmaiskyniä. Räpsy ois niin tahtonut ottaa ikealaisen "perhepotretin" ikeasohvalla ikeapehmokoirien kanssa, mutta päädyimme vaihtoehtoon käyttää omaa kameraa ja ikuistaa tämä iloinen kauppareissu siten.

Kämpille päästyämme Räpsy näppäränä tyttönä asensi suihkuverhon paikalleen, ja wc-kaappikin pääsi eteisestä takaisin omalle paikalleen. Päivän loppusaldoa laskiessamme huomasimme, että olimme sitten maksaneet tästä kauan-odotetusta-suihkuverhosta tuplasti enemmän kuin luulimme. Saa nyt kyllä Sanni tehdä tehtävänsä, pah! Oman huoneeni kalustus koki muutenkin muutoksia, sillä päätin tulla järkiini ja palauttaa tietyömaavalon takaisin sille kuuluvalle paikalle. Noh, jospa mie vielä jonkun valon saisin.

Lauantaipäivä meni tytöillä pelihommissa, minulla sadetta pitäessä. Ainiin, sainhan mie jotain aikaseksikin. Kävin aamulla Velobörssissä, käytettyjen pyörien myynti/ostotapahtumassa. Aikani siellä pyörittyäni päädyin testaamaan lasten osastolta bongattua maastopyörää. Satulan nostot ja muutamat kierrokset pihalla tehtyäni päädyin pulittamaan uudesta kulkupelistäni 50 CHF (joku 35 egee). Vanhempi mieshenkilö olisi tahtonut samaisen pyörän pojalleen, mutta.. nopeet syö hitaat, sori. "Aikuisten" osastolla pyörien lähtöhinta oli järestään väh. 100 CHF, joten lasten pyörä saa kelvata (ja lapsi kai mie vielä oonkin, ainakin äitini ja iskäni). Kaatosateessa sain sitten körryytellä uudella pyörällä kotia, ja olo matkan jälkeen oli aika, mitensennytsanoisi, märkä. Iltapäivä meni sohvan katsastusreissua jännittäessä, ja ihan turhaan. Sohva oli hyvä :D Pitäis vaan se kuljetusauto olla..hm...

Tämä päivä (sunnuntai) onkin ollut se perinteinen harmaa sunnuntai. Lapsenvahtikeikka Bielissä sai aatoksia vähän toisaalle, ja itseasiassa olikin taas kiva käydä Ukko-pojan kanssa temmeltämässä. Mukaan Bielistä sain myös untuvapeiton :) Nyt kun vaan ois vielä se sänky.. noh, ei nyt takerruta pikkuseikkoihin.

Tulevalle viikolle onkin ohjelmassa nannykeikkaa, harkkoja, muuttoa ja ekat sarjapelit... Pitää alkaa muistelemaan niitä mittejä, rückejä, hinnejä jne. jotta pysyy samalla aaltopituudella pelikavereitten kanssa. Adjöö! Bis bald.

- J