Hoi zäme! Eli terve kaikki rakkaat kullannuppuset näin vapaasti käännettynä;) Mistähän sitä nyt alottas tällä kertaa… On taas vähän vierähtany viime kirjotuksesta. No tietysti alotan parhaasta jutusta! Eli tulevat isovanhemmat oli täällä vierailulla... Ja nyt voi kaikki nostaa ne leukansa takasin paikalleen, sillä mie en siis oo tän ilosen perhetapahtuman aiheuttaja vaan miun isoveli ja seine Frau Leena. Mutta miusta tullee siis täti maaliskuussa:) Ja huipputäti tulleeki! Mutta siis takasin ekoihin vieraisiimme… Kieputin isukkia ja äippää ympäriä Berniä, kun tutustuttiin mm. yliopistoon, vanhoihin asuinseutuihimme Gümligenissä ja Bernin nähtävyyksiin. Käytiin myös tutustumassa miun ala-asteen opettajan sanoja lainatakseni ”maailman kauneimpaan paikkaan” eli Luzerniin. Ja kyllä opettajaa kannattaa aina uskoa! Oli Luzern nimittäin todella näkemisen arvoinen paikka. Yritän laittaa tänne blogiin myös joitain kuvia Luzernin reissusta. Kaikin puolin oli siis mukava vierailu ja tuliaisina saadut ruisleipä, mannaryynit ja karkit varsinaista herkkua:) Jos siis harkitset Bernin vierailua, niin suosituksia voi kysellä Kulhon suunnalta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Vieraiden palattua kotisuomeen alkoi Schlossilla uusi häärinä, kun alettiin valmistautua niihin kauan ja hartaasti odotettuihin tupareihin. Tupareita aloteltiin valmistella jo perjantaina, ku aamulla käytiin tyhjentämässä lähikaupan ruoka (juoma) varastot ja meijän Räpsyn kans raataessa koulussa (pelatessa korista) Jorkki oli siivonnu ja leiponu äitin antamalla ohjeella omppupiirakkaa. Jore on sitten varsinainen Hausfrau:) Juhlan aattona, kun normaali ihmiset ahertavat siivouksen tai muitten juhlavalmistelujen kimpussa, nii myö kuitenki katottiin tyttöjen kans paremmaks vaihtoehdoks järjestää muotinäytös! Jokainen sai valita itelleen kaksi asua ja sitten muut sai vaatettaa ja stailata viimestä catwalkilla kävelyä varten. Musiikin pauhatessa ja salamavalojen välkkyessä catwalkilla esiintyiki kolme varsin hehkeää misua:) Ei siis oo ainakaa meijän kämpässä netti ja telkkari tuhonnu mielikuvitusta… Tuparivalmistelut huipentuivat vielä lauantaiaamuna viime hetken siivoukseen sekä pizzojen ja pannareiden paistoon.  Tupareihin oltiin kutsuttu miun ja Räpsyn joukkue, Joren joukkue, vaihtareita, Thunin Joensuulaiset sekä muutama muuki. Ja voin kertoo, että meijän joukkueesta ei ollu ketään, EI KETÄÄN. Nyyh:( Mutta myöhän ei niin helpolla luovuteta! Alettiin heti jo suunnittelemaan pikkujouluja ja päätettiin lähettää kutsut tällä kertaa ajoissa. Saattaahan se toki pientä ihmetystä uusissa joukkuetovereissamme aiheuttaa, jos ens viikolla jo saapuu uuet juhlakutsut, kun näillähän ei oo ikinä mitään yhteisiä juttuja… Mutta nyt on! Onhan tässä kuitenki jääny jo kaudenalottajaisetki väliin, joten pikkujouluja ei kyllä enää missata. Ja palatakseni tupareihin, niin hyvinhän ne tietenkin meni. Kiitos kaikille vieraille osallistumisesta:)

 

Tää viikko on menny enemmän ja vähemmän flunssaa parannellessa (mie oon jo terve, mutta Frau Röppänen vielä tuolla köhii..), reenatessa (lykiksen portaita on välillä täällä melkein ikävä) ja koulussa ahertaessa (nyt oon oikeesti ollu ahkera). Tänään päästiin Räpsyn kans toteuttamaan vihdoinki reissu Zürichiin, ku eihän myö nyt sinne asti (tunti junalla) oltu vielä tätä ennen keretty… Zürichiin saavuttua lähettiin sitten tormakkaasti kohti keskustaa. Kaikkia opaskylttejä seuratessa osattiin jotenki ihmeellisellä tavalla ohittaa just se varsinainen ostoskatu… Sataman, nähtävyyksien ja vanhassa kaupungissa kiertelyn (ja itellemme vuorotellen vakuutellen sen olevan tai ei-olevan varsinainen keskusta) ja kellon kerittyä jo pitkälle iltapäivään, löyvettiin se meille rahvaille tarkotettu ostoskatu ( Prada ja Louis Vuitton ku ei nyt meihin iskeny..). Loppuaika meniki sitten shoppaillessa ja pääsinpä minäki jo vähä joulukoristeita ihailemaan,jee:)

 

Huomenna mennään kattomaan aamulla Joren peliä ja illalla on eessä Raclette-kestit, kun yks pelikaverimme (uskokaa vaan, niitä kuitenki on) lupas tätä Sveitsin herkkua meille tehä:) Se onki meiltä vielä maistamatta. Tänään saatiin myös uusi vieras taloomme, ku  Joren ja Räpsyn ystävä Pali saapui Sveitsi-visiitille. Mie en oo vielä Palia tavannu, mutta toivon sen olevan eri henkilö ku meijän ystävä urkkatalolta…

 

Hauskaa viikonlopun jatkoo! Palataan taas:)

 

Riksu