Iltaa,

Vapaapäiviä viettelen. Kylläpä tuntuu oudolta. Viime viikolla oli leppoisat 3 päivää duunia ja tällä viikolla sama homma. Onneksi olen keksinyt itselleni kaikkea mukavaa tekemistä. Sabakausi pyörähti käyntiin viikko sitten kotipelin merkeissä. Sarja-avauksessa oli vastassa viime kauden pronssijoukkue. Kotiyleisö oli löytänyt hyvin paikalle, ja pientä jännitystä oli havaittavissa. Peli meni loppujen lopuksi ihan jees, ja käteen jäi 1 pojo rankkikisan jälkeen. Voitettavissakin se oli..mutta aina kun ei voi voittaa. Miulla oli ihan omat fanijoukot kannustamassa, kun Mel ja Young tulivat ilokseni peliä kattomaan. Pelin jälkeen pikasuihkut ja Bernin yöelämää katsastamaan. Tällä kertaa ei mennyt edes pilkkuun saakka, ja kiltisti otettiin vain yhdet (siis ihan oikeasti). Sunnuntaina oli Melin vuoro pelata, ja olin vastavuorosesti kannustamassa edelliskauden joukkuettani. Turpiin tuli. Käytiin vielä raflassa pelin jälkeen ja tuitui koisimaan.

Maanantain vapaapäivälle halusin suunnitella reissun jonnekin, missä en ole ennen käynyt. Ajettiin sunnuntaina pelin jälkeen Fribourgin kaupungin ohi, ja wau, pakko oli päästä. Vietin leppoisen maanatainpäivän siis Fribourgissa, jonne junalla Bernistä ajaa vain 20 min. Turisti-infosta kartat mukaan, kamera hollille ja menoks. Mieleen jäi mahtavan upea vanha kaupunki, muurit, lukuisat sillat, kirkot (ja etenkin St.Nikolaksen torni ja sen joku yli 360 porrasta..puuh).. Kaupunki on kaksikielinen, tosin saksaa ei paljon kuulunut (paitsi turisteilta). Kaupoissa asiointi ei onnistunut saksalla, mikä tuntu hassulta. Katujen nimet ym. on kaikki myös ranskaksi. Liikennevalojen puuttuminen monissa paikoissa vähän oudoksutti, mutta autoilijat anto hyvin tietä ja muita seuraamalla pääs teiden yli. Fribourg on suosittu opiskelukaupunki, ja yliopistoja sun muita kouluja löytyy. Paikka, jonne varmasti vielä tulee mentyä.

Tiistain vapaan vietin Bernissä, ja kävin extempore jossain alppimuseossa. Siellä ei paljoo nähtävää ollu, jotain pienoismalleja alppien eri osista, vanhoja karttoja ja vuorikiipeilyvälineitä. Eipähän tarttee toiste mennä. Keskiviikkona oltiin matkatoimistolla pitkästä aikaa kaikki töissä, käytiin lounastauolla ulkona syömässä Anun ja Jaanan kanssa. Paikallisen ravintolan Fitnessteller on huippu! Salaattilautanen grillatuilla broilerin rintafileillä, namiii. Torstain olin ekaa kertaa 2 viikkoon mummoja syöttämässsä. Tuntu et ois ollut ikuisuus kun siellä viimeksi oli. Loma oli siis tehnyt tehtävänsä. Mutta aika hyvin oli jäänyt päähän mummojen ruokatoiveet sun muut, ja oli kai siellä parit kaivannukkin.

Viime viikonloppu meni kuin myös pelien merkeissä. Lauantaina matkattiin Zugin vieraaksi. Täällä pelimatkat on aikalailla lyhempiä kun Suomessa. Täällä pisin reissu (oiskohan Churiin, n.3-4 h) ei oo mitään verrattuna Oulun ja Hesan reissuihin Joensuusta käsin. Bussimatka ei ollut (ainakaan vielä nyt) ihan niin ohjelmarikasta kun Tupiksen kanssa. Melkeen kaikki istu omissa penkeissään, kuka nyt vähän keskusteli keskenään, kuka kuunteli musaa. Minäkin sitten päätin laittaa kuulokkeet korville ja ottaa tirsat. Tupiksen ajoilla meillä oli aina kaikenlaista mukavaa ohjelmaa millon tietovisoista "ryhmätehtäviin" ja pelien pelaamiseen. Zugista tuli 3-0 voitto (oli muuten tälle tiimille eka voitto pääsarjassa!) ja muutamat tais ottaa sille yhdet tulomatkalla (mie jätin välistä, siis ihan oikeasti). Sunnuntaina oli taas kotipeli, vastustajana yksi mestarisuosikeista. Sandran vuoro oli olla maalivahtivuorossa, ja hyvän taistelun jälkeen 1-6 lukemat puhuivat puolestaan.

Pelin jälkeen käytiin meksikolaisessa (jälleen kerran texmexiä :) ) syömässä, ja siitä jatkettiin muutaman pelikaverin kanssa Thuniin, jossa oli luvassa jotkut kaupunkijuhlat. En saanu selville, mikä tämä kyseinen tapahtuma oikein edes on. Jokavuotinen häppeninki, kestää pari kolme päivää, missä on jotain kulkueita, ohjelmaa, kojuja jne ja päätösiltana (tai aamuna) klo 5 aamulla ihmiset kokoontuu torille, jonne tulee joku naamioitu heppu ison muovivasaran tms kanssa -mätkimään ihmisiä :O Jooo-o, siellä mekin pojotettiin hauskan illan jälkeen klo 5 ma-aamuna, ja minäkin sain osani tästä pampusta. Siitäköhän se aamuinen päänsärky sitten johtu.... Tulipahan käytyä ekaa kertaa Thunin yössä, ja muutamat baarit koluttiin läpi. Olipahan taas fiksu veto lyödä kaikki käteiset tiskiin ja ostaa jekkushotteja niin paljon kun sillä sai.. Tosin löysin aamulla 50 setelin taskusta, keine ahnung mistä se sinne tuli. Ja tuli taas todettua mansikkamargariittojen hyvä menekki - taitaa olla oikein hittituote tänä syksynä. Ois ollu vissiin tänään joku joukkueen kylpylävierailu, tosin oman ja muiden turvallisuuden kannalta päätin tulla suoraan Thunista kotiin. Saan vissiin huomenna kuulla reeneissä... ja lauantain pelissä pitää mun kuulemma laittaa ylleni joukkueen "häpeäpaita" ja kanin naamari alkulämpälle. Haha...säännöt on säännöt.

Huominen vielä vapaata, ja menen VIHDOIN viemään Suomen mariskooli-lahjamme perheelle, joka vuosi sitten syksyllä lahjoitti meille hirmusesti huonekaluja. Ei oo sitten saanu aiemmin aikaseksi mennä..

Kuulumisiin,

Jönneli (alkaa näitä lempinimiä tulla lisää..:) )