.. nimittäin vanhassa "kämpässäni".

Nyt aukee ihan uusi luku miun kirjassa, hah kun pääsen huomenna muuttamaan omaan citykommuuniin. Ei tarttee vissiin vähään aikaan sitten muutella. Huomenna saapuu Siperian reissulaiset kotiin, ja mie roudaan kimpsut ja kampsut ikiomaan huoneeseeni (joka tosin edelleen näyttää melkoisen tyhjältä). Tänään on vuorossa kämpän ehostusoperaatio, jonka jo eilen aloitin asentamalla koristekirahville pään paikoilleen, hups. Muutakin "tuhoa" toki olen saanut aikaiseksi, siitä ei sen enempää.. Mutta kaikenkaikkiaan olen kai ollut ihan hyvä talonnainen, kissat sentään pysyneet hengissä. Eniten ehkä harmittaa jättää taakse aivan upeet pyöräilyreitit, joita tässä lähellä on tullu koluttua. Ehkä mun nyt sitten pitää tosissaan ottaa yhteyttä uuteen "kaveriini", joka auliisti lupas lähtee näyttämään cityn lähellä olevia retkeilyreittejä..kattellaan..

Viikko mennyt lomailusta nauttiessa, tyttöjen raataessa koulussa. Tasan ei mee onnen lahjat. Pitää nyt ottaa ilo irti piiiitkistä yöunista ja rennosta meiningistä, ennenkun mullakin alkaa aherrus duunien kanssa. Maanantaina tuli kaupunki taas asteen verran tutummaksi, kun kävin vihdoin ja viimein vanhaa kaupunkia ihailemassa. Tämä Unescon maailmanperintökohteeksikin valittu vanha kaupunki on todella näkemisen arvoinen mesta. Lukuisat lähteet (joita Bernissä on yli 100!) ja niiden patsaat, ehkä tunnetuin nähtävyys The Clock Tower (Zeitglockenturm) -kellotorni ja Münster Cathedralin kirkko (jossa Sveitsin korkein kirkontorni!) tuli ikuistettua kameralle. Torniin pitänee vielä joku päivä kavuta maisemia ihailemaan. Vanhassa kaupungissa on useita kivoja pikkukujia ja katettuja ostoskatuja, joilla nähtävää riittää. Tänne vielä uusiks!

Tiistai-ilta meni suomi-sveitsi-perheen poikien kanssa jalista pelatessa ja "bärn dutschia" opetellessa. Konflikteilta vältyttiin tällä kertaa, joten hyvin meni se keikka. Eilen piti käydä telefirma Swisscomia vähän kovistelemassa, kun kauan odotettu nettiyhteys ei oikein ota tulta alleen ilman modeemia, jota nyt tovi ollaan jo odoteltu..toivotaan et pian meillä ois omallakin kämpillä netti (pysyttäs ees vähän enemmän sivistyksen parissa). Ilta menikin reeneissä, jotka tosin oli aika laimeet vähäisen osallistujamäärän ja valmentajan poissaolon takia. Ei-siis-kovin-hyvät "kenraalireenit" sunnuntaina alkavaa sarjaa ajatellen. Noh, tuossa tiimissä ei tarttee ainakaan paineita liiaksi ottaa, ja hyvä niin. Nyt mulla alkaa siivous- ja pakkausoperaatio, sitten vielä pyykkivuoren pesut ja varmaankin viimonen (tai toivottavasti ei viimonen) Ostermundigen "saitsiingtour" pyörän selässä. Seuraavan kerran kirjotellaankin sitten toivottavasti omasta kämpästä, omalla netillä :)

Jonna