Aktiivisempi ja aktiivisempi, sen kun vaan näkis. Tänne kirjottelussa on kyllä se huono puoli, että jos sitä ei tee kauheen usein, niin sitten onkin jo unohtanut kaiken, mitä piti kertoa!

 

Viime kerran jälkeen täällä on ollu mm. sipulimarkkinat. Nimi kuulostaa just niin idiootilta, kun vaan voi. Olimme itsekin hieman epäluuloisia, kun meille vakuuteltiin, että viimeistään kuuden aikaan aamulla pitäisi olla torilla sipuleita katsomassa. Kuuliaisina tyttöinä meillä oli kuitenkin maanantaina aamulla kello kuudelta soimassa ja seitsemältä pojotimme jo Bernin pimeässä keskustassa. Tapahtuma olikin oikeasti aika iso. Jotkut paikat ovat kiinni markkinoiden takia ja ihmisillä on vapaapäivä. Berniin oli aamulla saapunut ylimääräisiä junia ympäri maata. Torit ja kadut oli täyttynyt sipulinmyyjistä, ja voin kertoo, että sipulista saa tehtyä vaikka sun vallan mitä! Tokihan myyjillä oli tarjolla myös sipulikeittoa ja valkosipulileipiä paikallista terästettyä glögiä unohtamatta. Kaiken muun krääsän keskellä lapset (ja myöskin aikuiset) heittelivät konfettia ja hakkasivat muovivasaroilla ohikulkijoita päähän. Ideahan on ihan kiva, mutta itse en lämmennyt vasaraniskuista seitsemän aikaan aamulla loskan keskellä.

 

Muuten ollaan taas käyty pelejä pelailemassa ja koulussa pyörimässä. Mulla meni viime viikolla nilkka koulun sählyillä, joten lauantaina olin pelissä vaan katsojana. Pientä lohtua toi, kun sunnuntaina kävi pari joukkuekaveria kylässä ja me tehtiin niille oikein isot annokset lihapullia ja perunamuusia. Hyvinhän tuo sveitsiläisillekin maistui. Alkuviikko on mennyt kaupungilla hummaillessa ja eilen pidettiin Jorkin kanssa leivontatalkoot ja loihdittiin torttuja ja pipareita joululaulujen tahdissa. Siitä lähtien on koko talo haissut ihan piparilta, mutta Joulun kunniaks se on sallittua! Jännä muuten, miten paljon enemmän on vapaa-aikaa, kun ei ookaan joka ilta jotain reenejä…

 

Tämä viikko menee nyt siis nilkkaa parannellessa ja pikkujouluja odotellessa. Perjantaina täyttyy Schlosse iloisesta juhlakansasta, jota on ilmeisesti tällä kertaa tulossa ihan useampikin henkilö. Nyt alkaa jo olla sen verran kiire saamaan kolmea varoitusta täyteen ennen kesää, että antaa tanssin ja laulun raikaa! Sitä ennen päästään kuitenkin vielä huomenissa joulusaunaan (siis ihan oikeesti SAUNAAN) ja fondue-illalliselle. Kylläpäs melkein taas elämä hymyilee. 

 


2116830.jpg
Sipulimarkkinoiden antia

2116833.jpg
Oli elefantteja ja tuhatjalkaisia ja...

2116837.jpg
...pingviinejä ja kaulakoruja.

2116842.jpg
Iloinen leipuri nro1. Jorkin erikoisuutena sydämet.

2116845.jpg
Iloinen leipuri nro2 ja meidän kaulin

2116848.jpg
Valmiita tuotoksia :)

Räpsy