..kylläpä kyllä, meikällä on lomalomalomaa! melkeen kuukausi tehtiin duunia, ja yli kuukausi piti JOKA päivä herätä kellon soittoon - kyllä, joka päivä. voi sitä autuutta kun sai la-aamuna pittää luomia kiinni niin pitkään ku tahto. tai ei ihan.. sillä lauantaina sain "vieraita" kyllään! Mamuli, Ukko ja Pimpu - miun ihana-melkeen-koko-rakas-perhe tuli moikkaamaan miten mulla täällä sujuu. ja hyvinhän mulla.

perjantaina oli matkatoimistotyttöjen kanssa jo kauan odotetut illanistujaiset. teemaksi valitsimme mejicon eli menua ei tartte paljon arvuutella -> tortilloja vaikka sun millä täytteillä, sekä itsetehtyjä mansikkamargariittoja (oikeilla mansikoilla!) ja tietty niitä tequilashotteja sitten läksiäisiksi :D kyllä taas tuli todettua sekin tosiasia, että suomalaisella seuralla juhlista kuin juhlista saa monin verroin lystikkäämmät ja vauhdikkaammat. ilta meni anun luona kaijaa, suurlähettiläitä, dingoo jne kuunnellessa, kun ei sitä salsaa ja rumbaa sitten hyllystä löytyny. ilta sujui oikein rattoisasti aina klo ~4.30 saakka. muutama tunti unta palloon ja pirteenä vierahita hakemaan. la-päivä otettiin rennosti, oli muutkin reissulaiset vähän poikki. käytiin desperadosissa syömässä (tortilloja) ja juomassa (margariittoja), joten viikonlopun teema sai jatkua. äipälle oli pieni synttäriylläri järkätty, kun oli pöytä koristeltu serpentiineillä ja ilmapalloilla. jälkkärilistaa selatessamme sammu koko raflasta valot ja sterkoista alko tulla tuutin täydeltä häpi pööfdei-biisi.. "happy birhtday to meeee..." ja sitä rataa. tarjoilijaneitonen toi hienon jätskiannoksen pöytään josta riitti syötävää jokaiselle. ja lisäksi pamahtavan tötterön, josta löyty vaikka mitä kivoja vempaimia aina hatusta ja naamarista junapilliin :D haha, oli siinä äipän ilmeessä kattomista. yritettiin siinä sivussa sitten juottaa pikkuveljellekin alkomahoolia, mutta baarin henkilökunta puuttu asiaan..aika nipoja.

su-päivä vietettiin kauniissa Luzernin kaupungissa. varattiin netin kautta jotain tarjousjunalippuja ja sim-kortitkin piti äipän kanssa vaihtaa päikseen, että saatiin liput tulemaan mun kännykkänumeroon. mulla kun on vielä joku aatamin aikanen puhelin (josta en kyllä niin hevillä luovukkaan). Luzernissa töllisteltiin vähän paikallisia nähtävyyksiä ja katseltiin sunnuntaikahvittelijoita kaupungin lukuisilla terasseilla. käytiin jossain vanhan muurin kellotornissa, vanhassa kaupungissa, evästämässä leijonamonumentin luona sadan muun turistin kanssa, Imax-leffateatterissa kattoo joku alppikuva ja syömässä sveitsiläisiä erikoisuuksia. mukavan lepponen päivä.

maanantai oli varattu alpeille. sääennuste ei luvannut kovin hyvää, mutta päätettiin lähteä onnea koittamaan. puksuteltiin parilla junilla ensin Grindelwaldin kylään, josta otettiin kondoolihissit ylös vuorille, Firstille. sää oli pilvistä, eikä päästy koettamaan First Fliegeriä, sellasta valjaskeinua, jolla pääsee laskemaan ylhäältä seuraavalle kondoolihissiasemalle. tuntivauhtia on semmoset 85 km/h ja vajaa pari minsaa alaslasku kestää. harmiksi siis se homma oli kiinni, piti jättää seuraavaan kertaan. alppien huipuista nähtiin vaan pilkahduksia pilvien keskeltä, epäiltiin et se ois ollu se Eiger.. :O vajaat pariset tuntia käppäiltiin alas päin ja nähtiin kyl paljon lehmiä! aika pelottavaakin se oli, kun niillä oli sarviakin päässä. välillä evästettiin ja viimenen etappi tultiin sitten kondoolilla alas. pikkasen tais jäädä hampaan koloon ne huiput... mutta onpahan syitä tulla uudelleen. sen verran oli pikkuveljen kans vielä illalla puhtia, et lähettiin vaihteeks koettamaan onnea Bernin baariloihin. tuli näytettyä kantapaikkamme Cowboys ja toinen erikoisesti sisustettu baari Papa Joe´s.. mexico-teema jatku taas mansikkamargariittoilla.. se vaan on niin hyvää.

tiistai oli shoppailupäivä Bernissä. shoppailukujia Bernissä riittääkin, sillä täällä on Euroopan eniten (melk. 6 km) katettuja ostoskatuja...mamma mia. muutamat (tai aika monet) putiikit tuli koluttua läpi ja vieraatkin saivat jotain viemisiä kotiin.. muun muassa muutamat kilot suklaata, mikolle sveitsiläistä oivaa pikakahvia, erilaisii juustoja, pimpulle syystakki, joosepille jamekset ja miekin sain parit duunipaidat. shoppailu tai uuvuttaa koko porukan, kun kokkailujen jälkeen vaan lörkittiin kotosohvalla ja katottiin illalla elokuva. voi sitä niinkin illan viettää.

keskiviikko-aamu oli vielä äipällä aikaa tehdä viimehetken heräteostokset, meidän vielä nukkua tuhistessa. käytiin pimpun kanssa lähiCoopissa ostamassa röstitarpeet ja tehtiin vielä paikallista herkkupöperöä (alá Räpsy ehkä alunperin, röstiä tonnikalalla ja juustolla, nam). kamojen pakkailut ja oli aika lähteä saatille asemalle. matkalla vielä junaan vähän suklaata ja birchermüsliä. melkeen tippa linssissä vilkuteltiin heipat...mitenkähän tässä nyt taas ilman mammaa pärjää. hehe, ehkäpä mie.

tässä on oikeen juhlaa, kun on vasta pe kiva lepponen matkatoimistopäivä, ja sitten taas 4 pv vappaata. ei oo valittamista ei. pitäs alkaa keskiä jotain tekemistä, ei kai tässä joutenkaan osaa enää olla. lauantaina alkaa sarjapelit, joten sitä jännitäessä kai tämä aika menee. pakko vielä sen verran sanoo, et oltiin tänään kaikki 3 kämppistä yhtäaikaa kotona! tehtiin vähän ruokaa ja mie paistoin lettuja. kyllä ne molemmat sangen mukaville vaikuttaa. enemmän tarinoita (yleisön pyynnöstä) kämppiksistä myöhemmin..ja sit kun niitä tarinoita tulee :D

parit otokset Mamulin, Ukon ja Pimpun vierailusta vielä..

Mamman hyvä keksintö oli käyttää "naamaria" lentokoneessa nukkuessa... niin, paitsi äiti et niissä on reiät silmien kohilla..

Luzernin rantabulevardia

 

 

Grindelwald..ja matka jatkuu..

Firstin huipulla

 

 

 

Harrastettiin Slow-matkailua..

Sisko opettaa pikkuveljee hyvän päälle..