Tänään siis saatiin avaimet meijän Schlossstrassen kotiin. Ollaan tooosi onskuja:) Muutetaan sinne vasta sunnuntai-iltana tai maanantaina, ku saahaan sillon meijän kalusteet sinne. Vaikka eihän meillä nyt niitä hirveesti oo… Meillä on kasassa jo mm. 2 parisänkyä, 1 sänky, vuodesohva, tietsikkapöytä, yöpöytä, wc-kaappeja, pari valaisinta, imuri ja keittiötavaroita (mm. boolikulho, jes!). Ja lisäksi seuraavat todella tarpeelliset: tulostin, olohuoneenpöytä (ei oo olkkarii..), joku höyryjuttu, pöytätabletteja (ei oo pöytää) ja decoration stuffeja eli sisustusjuttuja. Aattelin että voitas pitää sellaset onginta-arpajaiset niistä koristejutuista:)  Meillä on siis kaikilla omat ovelliset huoneet ( Jorella myös parveke), kylppäri ja yhteinen pikkuruinen keittiö, johon mahtuu pikkupöytä. Ikkunaluukut myös tietty talostamme löytyy. Ollaan myös nähty jo parit naapurit, yritin vääntää saksaaki yhen naapurin papan kanssa. Se on muuten täällä varsin erilaista, ku Suomessa että täällä tervehitään ihmisiä paljon ahkerammin. Koko ajan saa siis olla Grüssettelemässä tai Hallottelemassa!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Leiriviikonlopusta Räpsy antoikin jo täällä blogissa kattavan kuvauksen ja hyvä mieli siis leiristä kaiken kaikkiaan jäi. Ja niinku yleensäki, nii huonot muistot alkaa jo nyt olla niitä hauskimpia juttuja. Eilen oli sit taas harkkapeli poikia vastaan ja olihan ne pojat aika hyviä! Pelistä jäi lähinnä mieleen hallin helvetillinen kuumuus! Sinne ei tartte ku mennä sisään, nii jo alkaa hiki verrata. Kysyinki tytöiltä, että ei kai täällä oo aina this fucking hot?! Ne lupas ettei oo. Aika hyvin alkaa jo sujuu peliasioista keskustelu enkun ja saksan sekotuksella:) Välillä tosin meinaa tulla vaihossa kiire, ku yrittää selittää enkuks ja piirtää jotain tilannetta. Mut aina on asiat onneks selvinny. Kentällä on jo vaikeempaa yrittää puhuu. Suusta pääsee vaan lähinnä jotain mokellusta! No yritys on kuitenki kova:) Viikonloppuna lähetään pelaa Wintherthuriin (ei ehkä ihan oikein kirjotettu) jotain Sveitsin cupin pelejä (se ei oo sama ku Suomen cup, vaan sellanen on meillä vielä erikseen) Siellä on sit vastassa myös tulevan kauden vastustajia, joten ihan mielenkiintonen viikonloppu varmasti tulossa.

 

Ja viikonlopun jälkeen miulla alkaaki sit kielikurssi, joka kestää kaks viikkoo. Sit pitäs jo alkaa vissiin puhumaan auf Deutsch! Ei oo paljoo ehtiny koulun alkuu jännitellä, ku koko ajan on niin paljon touhuu. Ja itelle onki varmaan jo vähä helpompi mennä sinne, ku kaupunki on melko tuttu ja muutenki ehtiny hoijella asioitaja totutella vieraaseen kieleen. Meijän kielikurssiryhmäläisten sähköpostiviesteistä päätellen lähes kaikki muut tulee Berniin vasta nyt viikonloppuna. Miullehan tää on jo melkein kotikaupunki;)

 

Osa meijän joukkuelaisista on menossa tänään johonki puistoon grillaamaan ja ne pyys meitäki mukaan. Kivaa! Ne taitaa jo alkaa tajuta miten huipputyyppejä ollaan!;) Viime grillijuhlista viisastuneena taijetaan kuitenki antaa niitten ostaa grillattavat… No nyt täytynee alkaa vähän pakkailee viikonloppuu varten. Aamulla on lähtö klo 7! En vielä tiiä kuinka kauan netin hankkiminen omaan kotiimme kestää, mutta saattaa joutuu hetken elämään ilman nettiä. Yritetään kuitenki pitää yhteyttä! Kaikkea hyvää Koti- Suomeen ja rakkaita terkkuja:)

 

Riksu