...vitsit jotta kyllä saa välillä nauraa noitten mummojen kanssa, ja välillä melkeen itkeäkkin. Alotin nyt siis viikko sitten uudella osastolla työt. En tuntenut aiemmin näitä mummoja kun vaan parit nimeltä. Jokainen heistä on osoittautunut omaksi ihanaksi persoonakseen.

Frau Niklaus on hän, joka istuu aina käytävän sohvalla pehmokarhu sylissään ja tervehtii varmasti jokaista ohikulkijaa "Salut!" -tervehdyksellään. Päivän aikana saa muutamaan otteeseen grüssetellä (tervehtiä). Hän on myös se, joka mielellään kulkee käsikynkässä hoitohenkilöstön kanssa. Ja huoli on heti, jos nallekarhu on hukassa. Herttanen pieni mummo.

Frau Zwygart on käytävän viimeisen huoneen asukas, ja omalla tavallaan vähän erakkomainen. Paljon kukkia, joihin ei saisi mielellään koskea. On aika tarkka tavaroistaan ja järjestyksestään, joten aamusin pitää käyä aina nopeeta siistimässä huone ja poimimassa kuivuneet kukat, hänen ollessa aamupalalla. Muuten tulee sanomista. Kuulee huonosti, joten pieniä kommunikointivaikeuksia välillä :D Aika äreä luonne, mutta pientä hymyä alkaa olla jo ilmassa.

Frau Galeone on toisen peräkammarin asukas. Omistaa paljon hienoja nukkeja, joilla jotkut posliinipäät ihan. Pitää siis varovasti asetella nuket sängylle, ja niilläkin on oma järjestyksensä.. hänenkin huoneen siis mielellään siistin aamupalan aikana. Ainoa mummeli, joka ei kuulemma tarvitse "ruokalappua" syödessään. Tulee aina pyyhe sylissä pöydän ääreen, ja välillä pöllii jotain pientä syötävää mukaan huoneeseen, enpä viitsi mainita mitään. Luulee, etten ole huomannut. Omatoiminen ja pöytänsä "kunkku". Tarjoilee kahvit toisille mummoille ja korjaa astiat pöydän päätyyn. No, mikäs siinä. Tarttee aina kiehuvaa vettä appelsiinimehun kanssa, on kuulemma liian kylmää. Hän on myös osastonsa tarkkailija, ja tietää kaikesta kaiken.

Frau Burkhardt on hassuista hassuin tapaus. Puhuu jatkuvasti ja suurimmaksi osaksi (todennäköisesti) valittaa. Siksi todennäköisesti, etten ymmärrä suurinta osaa mitä hän sanoo. Tulee itä-Sveitsistä ja puhuu kummaa murretta. Siinäpä vähän hymähtelen ja koetan jotain takaisin sönköttää. Ei kuulemma hoitohenkilöstökään aina ymmärrä, en siis ole ainoa. Hänellä on huone ruokailutilan vieressä, ja on varppina klo 7.45 (työvuoro alkaa silloin virallisesti, ja aamupala vasta 8.15) ovella kyselemässä joko on aamupalan aika. Syö aina pienen jogurtin aamuin illoin lääkkeiden kanssa, ja joskus vastapäisen mummonkin jogurtin. Ja sitten väittää, ettei ole vielä jogurttia saanut... no riittäähän niitä meillä. En ole ikinään nähnyt ketään, joka joisi niin paljon kahvia kuin hän. Aamuin illoin laitan hänelle omat pienet kannut, josta hän voi ite itselleen kaataa. Muuten sais istua vieressä koko ajan kaatamassa kahvia. Iltasin pakko laittaa kofeiinitonta, tuskin hän on eroa huomannut. On aina viimesin pöydässä, kahvia juomassa.

Frau Balsiger, harmiton ja höpsö. Niin kai ne suurimmat osat mummoista. Ihan vielä kondiksessa, eli kävelee ja syö itse. Ihastelee "ihania lintuja" ulkona, ottaa aina lisää kahvia mikäli kysyy. PItää siis osata lopettaa välillä kysymästä. Kiittää kaikesta. Kattaessani pöytää (mikäli hän sattuu istumaan jo pöydässä), kiittää kaikesta mitä katan pöydälle, eli servetit, lasi, haarukka, lusikka... kaikesta erikseen. Tänään hän oli saanut kukan jostain, ja minun kattaessani vesikannun pöytään tuikkasi kukkansa sinne :D Eheeiiii...frau balsiger, se ei ole kukkavaasi vaan juomavettä. No toin uuden vesikannun ja pian oli kukka taas siellä. Hain siiten ihan maljakon.

Frau Tschumi on maailman pisin mummo jonka olen tavannut, varmaan 180 cm pitkä (huom. ja selkä kyyryssä). Kulkee rollaatorin kanssa, jossa ylikorkeet kädensijat. Hän on antanut mulle "lempinimen" blau engel, eli sininen enkeli. Sininen tulee tod.näk. työvaatteiden väristä, enkelistä en tiijä.. vai oliks se sininen enkeli joku drinkkikin? ;)

Tässä muutamia mainitakseni.. Hauskoja ja "haastavia" hetkiä on varmasti vielä rutkasti tulossa. Kielimuuria välillä toki on, mummeleilla taitaa tuo hoch deutschi jo olla vähän unohtunu. Toiset mummelit, joilla vielä hoch deutsch sujuu, tulkkaavat sitten mulle mitä toiset tarkottaa :) kätevää.

Lisää tarinoita tuonnempana..

Huomenna saa nukkua ekaa kertaa n. kuukauteen niin kauan kun nukuttaa. Voi sitä autuutta.

J.E.