Morjensta kaikki tontut! Onhan tässä taas tovi jos toinenki vierahtäny viime kuulumisista, mutta nyt ois taas vähän jutun juurta. Miulla kävi siis toisetki vieraat, kun velloskani Leenoineen oli täällä pikkusiskon uusiin maisemiin tutustumassa. Ja oli taas oikein mukava vierailu, joka meni kaupunkia kiertäessä, Gurten-”kukkulaan” (880m) tutustuessa ja suuren Münster-kirkon torniin kiivetessä. Itekään en ollu vielä aiemmin ”kerinny” tornissa käydä, joten se oli miullekin ihan uusi kokemus. Torni tuntuikin yllättävän korkealta ja huojuvalta, kun kiipeäminen tapahtui avoinaisten ikkunoiden kera ja tuulen siis tuivertaessa korvissa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Vierailun jälkeen sairastin taas yhen pienen flunssan, joten josko nyt ois tää flunssakiintiö täynnä. Suomessa en oo ikinä kippee ja täällä tuntuu, että koko saa niistää ja köhii… Oonki sanonu Jorkille, että se varmaan kantaa hoitolapsistaan kaikki pöpöt meille! No mutta vieraiden jälkeen vietettiin siis normi arkee kouluineen ja peleineen aina viime perjantaihin asti. Ja, joo-o, sillon oli todellakin meijän pikkujoulut! Eihän se joulu muuten ilman pikkujouluja tuu… Täällä siis vissiin on joulu aika harvoin;)  Torstaina taas sen sijaan, että oltais aherrettu siivouksen ja juhlavalmistelujen parissa, lähettiin erääseen suomalaisperheeseen pikkujoulusaunaan. Ja voin kertoo, että olipa ihanaa:) Saunan jälkeen vielä fondueta ja viiniä, niin jopa oli hyvä ponnistaa pikkujouluaamuun!

 

Vieraiks oli kututtu aika sama setti, ku tupareihinki. No osa tuli ja osa ei ja osa ilmotti ja osa ei…  Joukkuekisassa tuli tällä kertaa tasatulos, kun sekä meijän että Joren joukkueesta oli yhtä paljon vieraita. Porukkaa oli yhteensä reilu 20 ja hyvät pilleethän myö (tietenki) saatiin aikaan. Pikkujoulutunnelmaa saatiin aikaan tortuilla, pipareilla ja suomalaisperheeltä lainaks saaduilla jouluvaloilla, koristeilla ja tonttulakeilla. Paikalliset olivat varsinki tonttulakeista ihan innoissaan. Juhlista riittää varmaan vielä pitkäks aikaa puhuttavaa, kun eihän näillä (raukoilla) oo koskaan ollu tälläsiä juhlia. Nyt ne on kiitelly ja oottavat kuulemma jo seuraavia. Aletaanki tehä tästä tyttöjen kans ehkä pisnestä;)

 

Pikkujoulun jälkeisenä päivänä Suomen juhliessa itsenäisyyttään, oli täällä Sveitsissä aika Joulupukin vierailun. Niinpä nämäkin tytöt tormistautuivat yöllisen riekkumisen jälkeen ja lähettiin ettii kaupungille Joulupukkia sekä sen niin salaperäistä kaveria Schmutzlia. Ja löyvettiinhän myö ne! Joulupukki näytti lähinnä kuninkaalta ja Schmutzli oli ruskeahuppuinen partaveikko, joka jakeli lapsille pähkinöitä ja karkkia. Ei siis meille vaikka mentiinki vähä (ihan vähän vaan) tyrkylle. Aaseja oli myös koko Bundesplatzi täynnä ja niillä pääs ratsastaa tai kärryajelulle. No ne näytti muutenki niin säälittäviltä, joten päätettiin säästää ne meijän kidutukselta ja jätettiin tällä kertaa aaseilla ajelut muille.

 

Joulu ja Suomeen lähtö on jo NIIN LÄHELLÄ! Ja nyt, kun se alkaa olla lähellä, nii päivä päivältä sitä vaan oottaa jo enemmän:) Vielä on siis eessä yks vapaaviikonloppu, jolloin lähetään joko Zürichiin shoppailu- ja biletysreissulle tai sit ollaan ihan Bernissä ja mennään yhen pelikaverin kotiin syömään. Lauantaina 20.12 on vika peli ja sen jälkeen yhteisruokailu/juomailu joukkueen kanssa ja sunnuntai-aamuna lähtee lento kohti Suomea Zürichistä klo 7.00!

 

Siihen asti hauskuutetaan itteämme omatekemällä joulukalenterilla, joka on nimeltään ”vitutuksen maksimointi-joulukalenteri”:) Ollaan siis jokainen keksitty 24 mukavaa tehtävää ja ne on piilotettu kalenterimme luukkuihin. Joka päivä saamme nostaa kukin yhden tehtävän päivämme iloksi. Tähän mennessä on mm. pukeuduttu Johanna Tukiaiseksi, kävelty eteisen ja keittiön laattojen saumoja pitkin, annettu päähierontaa kämppiksille, pidetty rentoutus ja  tee-kutsut sekä toisteltu päivän mittaan lauseita :”työ ootte maailman parhaita kämppiksiä”, ”piippolan vaarilla oli talo” ja ”kerro kerro kuvastin ken on maassa kaunehin. No minä tietysti!” Niin, että kelläs ne ilmaset huvit olikaan…

 

Nyt oikein mukavaa joulunodotusta kaikille ja muistakaahan olla kiltteinä!:) Ehkäpä jouluntienoilla nähhään!

 

Jouluterkuin:

Riksu-tonttu